fbpx
Ska du kunna anställa anställda baserat på hur de ser ut?
cariera blogg

Anställa

Ska du kunna anställa anställda baserat på hur de ser ut?

Återförsäljare Abercrombie & Fitch är under utredning i Frankrike för att använda utseende som en viktig determinant i anställning. Medan företaget hävdar att det är att hyra modeller – en roll där utseendet är naturligt viktigt – anställda faktiskt används som försäljningskontor, där utseendet är mindre viktigt.

USA

I USA har en domstol nyligen beslutat i New Jersey att cocktail servitriser på kasinon kan anställas och avfyra baserat på utseende, särskilt vikt. Om du vill vara Borgata babe, var det en förväntan att du var, ja, en älskling. Domstolar har i stor utsträckning funnit att utseendet inte kan vara en faktor om det inte är en viktig del av ditt jobb.

STUDIER

Ska du kunna anställa anställda baserat på hur de ser ut?

Men studier har funnit att personer som anses vara snygga får ofta preferenser i att anställa och göra bättre i försäljningen. Självklart fungerar det båda sätten. Du kan vara för varm. Enligt en Iowa domstol kan distraherande skönhet vara skäl för uppsägning. Så, som företagsägare, borde du få använda utseende i personalbeslut? Ta vår omröstning och dela dina tankar i kommentarfältet nedan.


Sök jobb hos Cariera idag www.cariera.se/ansokan| Rekrytering och Bemanning i Sverige. Ni kan även nå oss på 08-99 65 25 eller maila in till oss.

3 comments

 • admin
  juli 23, 2017 at 9:12 e m

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

 • admin
  juli 23, 2017 at 9:12 e m

  Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere.

 • admin
  juli 23, 2017 at 9:13 e m

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident.

Comments are closed.
Vi använder cookies för att förbättra din erfarenhet på vår hemsida. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.

Logga in

Registrera dig

Registration is currently disabled.

Glömt lösenordet?

Job Quick Search

Cart

Varukorg