fbpx
cariera blogg

Anställa

någon kan vara ett ganska tufft samtal att göra, och ännu mer när du försöker hyra en webbutvecklare. Din webbplats kommer snabbt att bli ditt företags online ansikte och kommer att forma hur ditt företag uppfattas av kunderna och hur det gör affärer online.

Men det finns inget behov av att känna press. Att anställa en bra webbutvecklare kan vara lätt, och du kan få det rätt första gången genom att följa dessa sex tips nedan.

6 tips för webbutvecklare

1. Gör en lista med 2-3 webbplatser du vill ha
Det första du bör tänka på när du letar efter att anställa en bra webbutvecklare är vad du vill ha (och vad du inte vill ha). Ta en titt på några av de webbplatser du följer, vars design vädjar till dig. Idealt sett är dessa platser med stort antal och mycket engagemang.

Fråga dig själv vad du tycker om dessa webbplatser, vad du inte tycker om eller känner kan förbättras på. Skapa en lista om du måste.

Nedan på dessa webbplatser är vanligtvis en referens till utvecklaren, inklusive kontaktuppgifter. Maila webbplatsägaren för denna information om du inte ser den; fråga dem om de är nöjda med de tjänster de har.

2. Fråga efter en portfölj
Så du har kommit i kontakt med utvecklaren som tog hand om din favoritwebbplats på webben. Om de är bra finns det en stor chans att de bokas solida för tillfället.

Känn inte avskräckt; detta ger dig faktiskt tid att göra din due diligence. Be om en portfölj om du inte redan har tittat på den på deras hemsida.

Portföljen ska ge dig en känsla av vad den här utvecklaren har att erbjuda, och bör hjälpa dig att fatta beslut att antingen gå vidare med anställningsprocessen eller flytta till nästa utvecklare.

3. Kolla in referenser
Medan du är på det, be om några referenser. Utöver portföljprover som kan visa dig vad en utvecklare kan göra kan referenser fylla dig i hur det känns att arbeta med en person. Till exempel vill du inte ha en lysande webbutvecklare som saknas i veckor i taget och sätter upp dina deadlines.

6 tips för webbutvecklare

Ett bra ställe att få referenser är från ägarna till de webbplatser du älskar och följer. Referenser kan till och med vara ditt första steg mot att anställa en webbutvecklare. Du kan effektivisera hela processen genom att fråga dig från personer du litar på som har begärt tjänster från en webbutvecklare innan.

Att plocka upp en telefon för att faktiskt prata med en utvecklare kan berätta många saker som en massa portföljprover helt enkelt inte kommer att göra.

4. Håll din budget i åtanke
Att få din webbplats utformad och utvecklad kan kosta dig var som helst från gratis till tiotusentals dollar. Det beror på vad dina krav är, vem du jobbar med och hur mycket de tar ut. Faktorer som designens design, antal sidor och någon speciell funktionalitet kan påverka kostnaden för det jobb du vill göra.

Håll din budget i åtanke och fråga designern kostnaden för deras genomsnittliga projekt. Ju närmare budgeten är till det givna kostnadsområdet, desto bättre. Om skillnaden är för mycket, kanske du vill gå vidare till nästa designer på din lista.

5. Fråga relevanta frågor
Medan tekniskt kunniga människor tar initiativ till att fråga en massa håruppdelningsfrågor för att utvärdera en utvecklares kompetensnivå, kan de oinitierade och icke-teknikerna fråga andra praktiska alternativ som:

Frågor

När kan du börja?
Vilken är din genomsnittliga omgångstid för projekt?
Vad behöver du från mig innan du börjar?
Ingår priset att göra webbplatsen mobilvänlig?
Kan du erbjuda support eller underhåll efter lansering?
Vem äger webbplatsdesign när du är klar? (Vanligtvis vill du äga den.)
Vem kommer faktiskt att göra jobbet? Är något outsourcet? (Du vill veta om du har råd att vänta flera timmar för ett patchjobb eftersom programmeraren faktiskt är över havet.)

6. Är din uppfattning en bra passform?
Till sist vill du ha någon som passar din verksamhet eller organisation. Detta gäller särskilt om mindre grupper där starka personliga vänskapar bildas och ofta är viktiga. Erfarenhet är viktigt, ja, men det är också värdena som ditt företag håller kära. Tror din verksamhet på en beslutsamhetskultur, uthållighet, anpassningsförmåga och körning? Eller kanske stämningen är mer avslappnad och mindre intensiv?

6 tips för webbutvecklare är den kompletta artikel för dig.

I vilken

utsträckning dina utsikter är kompatibla med företagets värderingar och kultur är en bra förutsägelse för framtida framgångar. Du kommer sannolikt att vilja arbeta med då för en evighet (ordsprog avsedd). Så håll en lista över dessa värden i åtanke när du tänker på att anställa. Helst bör din utvecklars personlighet fästa minst 60{bff5f9452620858d064b5848b65d68f2a427979525d3b9e26c13739499412dcb} av alla rätta rutor. Det innebär att om du kan lista 5 viktiga punkter som är avgörande för din företags kultur, måste din utvecklare matcha minst 3.

6 Tips för webbutvecklare för en fantastiskt artikel om hur du kan bli helt enkelt proffs på intervjun.


Sök jobb hos Cariera idag www.cariera.se/ansokan| Rekrytering och Bemanning i Sverige. Ni kan även nå oss på 08-99 65 25 eller maila in till oss.

Vi använder cookies för att förbättra din erfarenhet på vår hemsida. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.

Logga in

Registrera dig

Registration is currently disabled.

Glömt lösenordet?

Job Quick Search

Cart

Varukorg